Kammeradvokaten brugte VR

Virtual reality er meget mere end legetøj for teenagere. For Kammeradvokaten blev det et vigtigt arbejdsredskab, da Danmarks største advokatkontor skulle finde og kvalificere deres nye domicil.

Der er sikkert mange, der allerede har stødt på virtual reality – om det så er hjemme i stuen sammen med teenageren eller i en eller anden oplevelsessammenhæng. Men for Kammeradvokaten blev VR, som det kaldes i daglig tale, anderledes konkret, da virksomhedens ledelse skulle tage beslutning om et nyt domicil, hvor de over 600 medarbejdere i en nær fremtid skal samles under ét tag i stedet for at sidde fordelt på 4 lokationer i København.

Virtual reality som beslutningsværktøj

Rådgivningsfirmaet 2MOVE, der har fundet det nye kontor til Kammeradvokaten via netværk i ejendomsmarkedet, gjorde nemlig brug af VR til at kvalificere de nye lokaler sammen med Kammeradvokatens ledelse. Managing Partner Tomas Ilsøe Andersen blev sendt ind i sit fremtidige kontor ved hjælp af VR for at tage stilling til konkrete spørgsmål omkring rumfordeling og indretning.

Lukket vs. åbent kontor

En af de store beslutninger handlede om celle-kontorer versus semi-åbent kontormiljø. Kammeradvokaten ønsker at skabe et mere åbent og moderne arbejdsmiljø i deres kommende domicil, og her er åbningen af kontoret en vigtig del. Dog havde ledelsen i starten bl.a. bekymringer om, hvad et åbent kontor betyder for lydniveauet, og om et åbent kontormiljø vil være ødelæggende for den fortrolighed, man har brug for som advokat omkring møder og sager.

“Hvis vi udelukkende havde siddet med moodboards og 2D-tegninger, var det åbne kontor aldrig blevet en realitet,” siger Tomas Ilsøe Andersen, “men fordi vi fik præsenteret vores kommende kontor i VR og akustik-simulering, kunne vi pludselig godt se for os, at det bliver virkelig godt og rykker os som branche ind i fremtiden.”

Akustiksimulering til materialevalg

Netop akustiksimuleringen gav beslutningstagerne en håndgribelig idé om, hvordan det føles at sidde i et semi-åbent kontor med den type arbejde, der laves hos Kammeradvokaten. Der er lagt “pauser” ind i kontormiljøet i form af mødelokaler, skillevægge mm., og der er i materialevalget taget højde for, at det skal være muligt at tale fortroligt – både i telefon og under møder.

Jacob Garder, der er CEO og founder hos 2MOVE, er glad for, at Kammeradvokaten var med på at bruge VR og akustiksimuleringen som beslutningsværktøj: “Det er klart, at det kræver modige og innovative kunder, hvis man vil bruge VR, fordi det er en ny og anderledes måde at arbejde på, og det kan nemt slås hen som useriøst. Men det har vist sig at give vores kunder et unikt værktøj til at træffe beslutninger på et meget mere sikkert grundlag end hidtil, og Kammeradvokaten er et godt eksempel på en innovativ og moderne virksomhed, der tør gå den digitale vej – også som alternativ i beslutningsprocesser” siger han. F

FAKTA: Kammeradvokaten / Advokatfirmaet Poul Schmith

er Danmarks største advokatkontor med over 600 ansatte. I øjeblikket er virksomhedens ansatte fordelt på fire forskellige kontorer i København og et i Aarhus. De forventer at flytte ind i det nye domicil primo 2021.

FAKTA:2MOVE

tilbyder kommerciel rådgivning om erhvervslejemål – fra vision og strategi over søgning af marked, valg af kontor, lejekontrakt og fraflytningsforhandling til projektledelse af flytning. 2MOVE er Danmarks eneste uafhængige rådgiver, der altid kun repræsenterer lejer og dermed ikke har nogen interessekonflikter og dobbeltroller.

Billedetekst:

Thomas Ilsøe Andersen (iført VR-brille) tager Kammeradvokatens mange ansatte på en guidet tur i fremtidens domicil. Kammeradvokaten forventer at flytte ind i det nye semi-åbne kontor i 2021.

Foto: Peter Helgstrand