Justering af lejevilkår under Coronakrisen

 

Presse 26. marts 2020 – Berlingske Ejendomme

I dagens udgave af Berlingske Ejendomme giver CEO Jacob Garder ekspertråd til, hvordan man som lejer kan gå i dialog med sin udlejer omkring lempeligere vilkår i sin lejeaftale under Coronakrisen. Det er vigtigt, at man i situationer som denne rækker ud til hinanden fra begge sider af bordet, så både udlejer og lejer kan komme nemmere igennem krisen.

Der er rigtig mange, der genforhandler erhvervslejekontrakter i disse uger. Det mærker vi også her 2MOVE, derfor har vi også oprettet en hotline, hvor man kan ringe ind og få råd og vejledning.

Det er ikke det sædvanlige spil mellem udlejer og lejer omkring pris og uopsigelighed vi ser lige nu, men der er opstået en form for nødsituation, grundet Coronakrisen. Mange virksomheder er pressede på likviditeten eller er usikre på hvad fremtiden vil bringe og holder derfor investeringer tilbage. Udlejerne er naturligvis heller ikke interesserede i at miste en lejer, fordi denne går neden om og hjem. Derfor er der en række formelle måder hvorpå man kan justere en lejekontrakt.

Jacob Garder udtaler sig i dagen Ejendomssektion på Børsen omkring nogle af de områder, hvorpå man kan gå i dialog med sin udlejer. Du kan læse mere om dem i vores blogindlæg her.

”Vi ser permanente bidrag men ofte er der tale om en reduktion af lejen, og så arbejder man samtidig på opsigeligheden i kontrakten. I nogle tilfælde er uopsigeligheden jo udløbet, og der kan udlejer være interesseret i at få det fornyet og dermed sikre sit cash flow. Fra udlejers side ved man også godt, at hvis man ikke deltager, så sidder man selv bagefter med en regning, som ikke er attraktiv” siger Jacob Garder. Derfor er det altså vigtigere end nogensinde før, at man rækker ud til hinanden fra begge sider af bordet, således at udlejer og lejer kommer bedst muligt ud af krisen.

”Jeg havde troet, at hjælpepakkerne ville betyde, at den slags ikke var nødvendigt. Men mange virksomheder er ikke omfattet af de ordninger. Vi oplever, at det er et gensidigt mål for lejere og udlejere, at man kommer mindeligt igennem det her” afslutter Jacob Garder.

Du kan læse hele artiklen i Berlingske Ejendomme fra d. 26. marts 2020 på s. 6

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp så kontakt Jacob Garder på telefon 2920 9065 eller jg@rightsize.dk